Sa srpskim pasošem samo peške u Hrvatsku

Izvor: NTV.rs, 24.Sep.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa srpskim pasošem samo peške u Hrvatsku

TOVARNIK – Na graničnom prelazu Šid-Tovarnik moguće je preći u Hrvatsku sa srpskim pasošem, ali samo pešice, prenosi izveštač Tanjuga.
Novinar Tanjuga je, naime, pešice bez problema prešao u Hrvatsku koristeći pasoš Republike Srbije.
Hrvatske vlasti sprovele su uobičajenu kontrolu.
Iz Srbije ka Hrvatskoj trenutno je duga kolona vozila, u kojoj su automobili stranih registracija, a među njima je bio samo jedna kombi srpskih registracija.
Kombi novosadskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << tablica, u kojem su bili američki i jedan srpski državljanin, vratili su s granicve hrvatski pogranični policajci.
Kako su putnici kombija preneli Tanjugovom izveštaču hrvatske pogranične vlastiu su im rekle da mogu samo pešice da uđu u Hrvatsku, ali ne i sa vozilima srpskih registracija.
Inače na graničnom prelazu Šid-Tovarnik, sa hrvatske strane u Srbiju vozila ulaze bez problema. Tako su u Srbiju ušla dva autobusa, jedan redovne linije sa beogradskim tablicama, i drugi zagrebačkih registracija.
U međuzoni nalazi se, kako prenosi izveštač Tanjuga, velika grupa izbeglica, koja je ograđena i koju čuvaju jake policijske snage sa maskama.
Tanjug 24 Septembar 2015 15:18
Foto Tanjug, O. Toskić

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.