Sa Zlatibora: Nova ponuda Tornika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Zlatibora: Nova ponuda Tornika

BEOGRAD - U ski centru Tornik na Zlatiboru posetiocima su od ove sezone na raspolaganju i zimski sportovi na plastičnoj podlozi, saopštilo je javno preduzeće Skijališta Srbije.

Kako se navodi, ta podloga je duga 180 metara, a na njoj je moguće sankanje, spuštanje posebnim gumama i skijanje u zimskim i letnjim mesecima.

Posetiocima će od sutra biti omogućeno i panoramsko razgledanje novom šestosednom žičarom, a čim bude bilo dovoljno snega, žičara će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da prevozi skijaše.

Šestosedna žičara na Torniku kapaciteta je 3.000 skijaša na sat, brzine je pet metara u sekundi, ima 107 sedišta, a duga je 1.845 metara. Kreće sa nadmorske visine 1.111 metara i penje se do vrha Tornik, na 1.485 metara.

U obnovu Ski centra Tornik za ovu sezonu uloženo je 676 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.