SZO upozorava: Virus se ubrzano širi Afrikom

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 13:29

SZO upozorava: Virus se ubrzano širi Afrikom

Pandemija koronavirusa ubrzano se širi u Africi, upozorila je regionalna direktorka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Afriku Matšidiso Moeti.

Zaraza se širi izvan glavnih gradova afričkih zemalja, a odgovor na pandemiju otežan je usled nedovoljnog broja kompleta za testiranje i druge opreme, rekla je ova zvaničnica SZO, dodajući da se ipak ne čini da teški slučajevi kovid 19 i smrtni ishodi ostaju neregistrovani od strane nadležnih.

Za sada, Afrika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kontinent koji je najmanje pogođen pandemijom, a više od četvrtine slučajeva zabeleženo je u Južnoafričkoj Republici, rekla je Moetijeva.

Ukupan broj slučajeva u Africi iznosi oko 200.000, dok je broj preminulih 5.000, a 75 odsto slučajeva na tom kontinentu zabeleženo je u deset zemalja, rekla je ona. Kako navodi BBC, koronavirusom je u svetu do sada zaraženo više od 7,3 miliona ljudi, a preminulo je više od 416.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.