SZO apeluje na azijsko žarište

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 08:11

SZO apeluje na azijsko žarište

Svetska zdravstvena organizacija uputila je pismo pakistanskim zdravstvenim vlastima, apelujući na njih da ponovo uvedu ograničenja.

SZO naglašava da Pakistan ne ispunjava uslove za ukidanje ograničenja, pošto je zabeležen veliki porast broja novozaraženih koronavirusom, navodi BBC.

Do naglog porasta broja novih slučajeva kovid 19 došlo je nakon što je vlada tražila od provincija da ukinu neka od ograničenja.

U Pakistanu je koronavirusom zaraženo 108.316 ljudi, a u ponedeljak je zabeleženo 105 smrtnih slučajeva. SZO je ukazala Pakistanu da treba da smanji rizik od urušavanja zdravstvenog sistema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.