SVM samostalno na izbore

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM samostalno na izbore

Na vanrednim parlamentarnim izborima SVM će nastupati samostalno, izjavio je predsednik te stranke Ištvan Pastor. SVM planira samostalno učešće i na beogradskim izborima.

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) samostalno će učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima s ambicijom da ponovo osvoji pet mandata u Narodnoj skupštini, izjavio je predsednik SVM -a Ištvan Pastor.

On je izjavio kako je raspisivanje izbora bilo očekivano i da, bez obzira na činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da izbori koštaju i da kod građana postoji zasićenost politikom, oni imaju opravdanje.

"Pred Srbijom je izazovno razdoblje što se tiče evropskog pridruživanja, zakonodavstva, neophodne reorganizacije društva, te je važno da te procese vode oni koji imaju najveću podršku, a potvrda te podrške su izbori", rekao je Pastor.

On je najavio da SVM planira samostalno učešće i na beogradskim izborima, a da danas nema elemenata za raspisivanje prevremenih izbora na pokrajinskom nivou, jer je po njegovom mišljenju većina u Pokrajini stabilna i brojčano i funkcionalno .

Što se tiče političke situacije u Subotici, Pastor ne želi da se izjašnjava o unutrašnjim pitanjima koalicionih partnera, ali je rekao da je pre desetak dana u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, sa kojim je dogovoreno da će Vučić odlučiti ko je glavni pregovarač ispred SNS - a u Subotici, jer danas to nije jasno.

"SVM će tu odluku prihvatiti bez obzira ko to bude. Dogovoreno je da će se učiniti sve da se unutarstranački odnosi razreše i da postoji jedno masivno jedinstvo unutar Srpske napredne stranke koja bi onda mogla vratiti jednu vrstu stabilnosti u rad i politiziranje u Subotici",  rekao je Pastor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.