Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM novinare nazvao partijskim aktivistima

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) oštro je danas kritikovao pisanje medija o industrijskom parku u opštini Mali Iđoš i te medije nazvao "samozvanim nezavisnim medijima na internetu", a njihove novinare "partijskim aktivistima pod maskom novinara".

"Duboko smo zapanjeni i iznenađeni člankom u nekim samozvanim nezavisnim medijima na internetu, koji neosnovanim optužbama stvaraju iskrivljenu sliku o Opštini Mali Iđoš, sa osnovnom namerom da potkopaju ugled javnih ličnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i lokalne samouprave, kao i ugled investitora u industrijskoj zoni, koji su došli s namerom da otvore nova radna mesta", piše u saopštenju Opštinskog odbora SVM iz Malog Iđoša.

"Potresno je kako određeni partijski aktivisti pod maskom novinara, bez upoznavanja sa detaljima osnivanja i rada industrijske zone, unapred izriču osudu na osnovu lažnih optužbi", piše u saopštenju.

Ta stranka je pisanje medija nazvala "zlonamernim" i prepunim "neistina i laži", zbog kojih ni SVM, ni rukovodstvo lokalne samouprave, a ni "vojvođanski Mađari nemaju razloga za objašnjavanje".

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je u utorak članak u kojem je naveo da je industrijska zona u opštini Mali Iđoš u poslednjih desetak godina u više navrata opremana novcem iz raznih državnih fondova, iako je u privatnom vlasništvu.

Pisanje VOICE-a danas je demantovala i Opština Mali Iđoš, koja je tekst nazvala "zlonamernim člankom, koji je potkrepljen neprimerenim političkim namerama".

Opština je optužila novinare da ruše njen kredibilitet i time "znatno ugrožavaju" interese građana te opštine.

VOICE je centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog društva novinara Vojvodine, koji je osnovan uz podršku američke fondacije Braća Rokfeler (The Rockefeller Brothers Fund).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.