SVETSKA ELITA NA DŽON NEZBIT UNIVERZITETU

Izvor: Press, 03.Feb.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKA ELITA NA DŽON NEZBIT UNIVERZITETU

Univerzitet „Džon Nezbit“ organizovao je Prvu međunarodnu konferenciju o nacionalnoj i međunarodnoj bezbednosti, a sa pogledom na globalne izazove, terorizam i problem izbeglica u Evropi i u svetu.

Foto:Yossef Bodansky
U prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora, vojnih atašea i mnogobrojnih učesnika iz Srbije, kao i iz zemalja regiona – konferenciju je otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prof. dr Slobodan Pajović, rektor Univerziteta „Džon Nezbit“, a zatim je reč uzeo Jozef Bodanski, najveći američki i svetski ekspert u području terorizma i savetnik Kongresa SAD za terorizam.  On je govorio o međunarodnim aspektima borbe protiv terorizma, sa posebnim osvrtom na nastanak Islamske države, kao i o mogućim načinima borbe protiv ove vrste terorizma.
O opasnostima islamskog terorizma, kao i o opasnostima terorizma uopšte govorili su i Džon Nomikos, direktor Istraživačkog instituta za evropske i američke studije; Gregori Kopli, predsednik Asocijacije za strategijske studije (SAD), Klaus i Klara Lange (Institut za transnacionalne studije (Nemačka), Efraim Ajsak (Institut za semističke studije – SAD); Džonatan Figel (Institut za antiterorističke studije – Izrael); Džang Jadong (Fudan univerzitet – Kina); Dateš Prabu-Parulekar (Forum za integrisenu nacionalnu bezbednost – Indija); Džonatan Levi (SAD); Efraim Lapid (Bar Ilan univerzitet – Izrael); Doron Cimerman (Viši savetnik za bezbednost – Švajcarska); Marko Lombardi (Katolički univerzitet – Milano). Od naših eksperata govorili su dr Darko Trifunović i dr Zoran Dragišić, Fakultet bezbednosti Beogradskog univerziteta i Miroljub Jevtić, FPN.
Na otvaranju konferencije sve prisutne je pozdravio, u ime Vlade Crne Gore, mr Veselin Veljović, savetnik za bezbednost predsednika Republike Crne Gore.
Po ocenama stručne javnosti, ovo je najveći međunarodni skup na temu bezbednosti, koji je – u poslednjih 20 godina – održan u svetu.
Konferencija nastavlja sa radom i u četvrtak, 4. februara u glavnoj zgradi Univerziteta „Džon Nezbit“, ul. Goce Delčeva br. 8, na Novom Beogradu.


Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.