Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEDOCENJE MILJAZIMA TACIJA NA SUDJENJU MILOSEVICU

Hag -- Miljazim Taci iz sela Broje kod Srbice svedocio je u petak na sudjenju Slobodanu Milosevicu u Haskom tribunalu o dogadjaju u Izbici, gde su 28. marta 1999. godine "srpski policajci ubili 147 ljudi".

Taci je svedocio da se, ocekujuci da je tamo bezbednije, vise hiljada mestana sakupilo u Izbici, ali su ih "srpske snage opkolile, odvojile muskarce i podelile ih u nekoliko grupa, oduzeli im licne vrednosti i novac i maltretirale ih.

Svedok je bio u grupi od 33 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je jedan policajac odveo do kanala, postrojio ih u dva reda i otvorio automatsku vatru. Taci je rekao da su dva tela pala preko njega i da je on ostao nepovredjen, a tri dana kasnije je na sakou, dzemperu i kosulji pronasao rupe od tri metka. Svedok veruje da su ga ovi meci pogodili kad je pao na zemlju.

Milosevic je svedoka pitao da li se radilo o zrtvama sukoba sa Oslobodilackom vojskom Kosova, ali je on to negirao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.