SVE JEDNOGLASNO: RIK usvojio pet odluka oko izbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023, 01:45

SVE JEDNOGLASNO: RIK usvojio pet odluka oko izbora

Sednici je prisustvovalo 17 članova RIK-a

Republička izborna komisija (RIK) je na jučerašnjoj sednici usvojila pet odluka, koje se pored ostalog, odnose na praćenje rada RIK-a, rokovnike za vršenje izbornih radnji u postupku izbora narodnih poslanika na izborima 17. decembra i formiranje izbornih komisija u jedinicama lokalne samouprave.

Komisija je na 11. sednici po redu jednoglasno usvojila odluku o obrascima za podnošenje prijave za posmatranje rada organa za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine raspisanih za 17. decembar.

Ova odluka se odnosi kako na praćenje rada RIK-a, lokalnih izbornih komisija, kao i na rad biračkih odbora tokom izbornog dana.

RIK je jednoglasno usvojio i rokovnike za vršenje izbornih radnji u postupku izbora narodnih poslanika Narodne skupštine, zatim odluku o određivanju jedinica lokalne samouprave u kojima će RIK obrazovati lokalne izborne komisije u stalnom sastavu za sprovođenje izbora, kao i odluku o sastavu i radu izborne komisije jedinica lokalne samouprave prilikom istovremenog održavanja izbora za narodne poslanike i izbora za odbornike skupština jedinica lokalnih samouprava.

Peta tačka dnevnog reda RIK-a bila je donošenje finansijskih odluka vezanih za rad RIK-a i sprovođenje izbora, koja je takođe usvojena jednoglasno.

, a sednicom je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.