SUSRET U PREDSEDNIŠTVU: Vučić se sastao s Grenelom

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUSRET U PREDSEDNIŠTVU: Vučić se sastao s Grenelom

Ambasada SAD je na svom tviter nalogu, uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu, postavila i njegovu poruku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas po podne u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom.

Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uključujući Aljbina Kurtija, ali nije davao izjave posle tih susreta.

:

- Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu - poruka je Grenela.

Special Presidential Envoy Grenell landed in Belgrade with a simple message from ⁦@POTUS⁩: The people of Serbia and Kosovo want peace, economic development, jobs, and a better life for their children. pic.twitter.com/OnU2uyNj30

— Američka ambasada (@USEmbassySerbia) October 10, 2019

On je ranije danas u Beogradu razgovarao sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Čadež je izjavio da se Grenel nije slučajno sastao sa predstavnikom poslovne zajednice u Srbiji, jer želi da u prvi plan stavi ekonomski pristup u rešavanju tog problema. On je rekao da mu je Grenel kazao da se i u Prištini prvo video sa predstavnicima poslovne zajednice i da je u pitanju novi pristup u rešavanju tog jako kompleksnog političkog problema.

Čadež kaže da je sastanku sa Grenelom prisustvovao i predsednik nemačke Štada grupe i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Roland Zeliger, kao i biznismen Andrej Jovanović, koji je u prethodnom periodu napravio dosta posla sa američkim kompanijama.

- Grenel je iskusan političar i diplomata i mogao sam da vidim da kod njega postoji velika spremnost da se reši taj problem - rekao je Čadež.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.