STUDENTI Prištinskog univerziteta na BUDŽETU Srbije

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENTI Prištinskog univerziteta na BUDŽETU Srbije

Studenti koji upišu prvu godinu Prištinskog univerziteta od naredne školske godine biće na budžetu Vlade Srbije.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. Zdravko Vitošević istakao je da će to biti veliko olakšanje za porodični budžet studenta.

Prema njegovim rečima u drugom upisnom roku otalo je 700 slobodnih mesta, a u prvom junskom od 920 prijavljenih 690 steklo pravo da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << indeks.

Niste se upisali na FAKS? Evo koliko mesta još ima u BG

"Inače na deset fakulteta Prištinskog univerziteta studira više od 10.000 studenata, a posebna pažnja usmerena je na bezbednost studenata, ne samo na fakultetu, već i na poljima koja se tiču vannastavnih aktivnosti", izjavio je Vitošević za "Politiku".

Najavio je i da će na jesen, zahvaljujući sredstvima srpske vlade u iznosu od pet miliona evra, početi izgradnja zgrade u kojoj će svoj prostor posle više od deceniju i po dobiti Pravni, Ekonomski, Prirodno-matematički fakultet, kao i Fakultet umetnosti.

Pored ova četiri fakulteta tu će biti i Univerzitetska biblioteka, Istraživački univerzitetski centar sa najsavremenijom laboratorijskom opremom, zatim Informatički centar i sedište rektorata.

Posao za studente – dnevnica najmanje 1.600 dinara

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Budući brucoši Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici na budžetu Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019

Od naredne školske godine za sve studente prve godine osnovnih studija, koji su stekli pravo na upis u prvom upisnom krugu i oni koji prođu drugi, biće na budžetu Vlade Srbije, rekao je za Politiku rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, profesor dr Zdravko Vitošević...Podsetio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.