STIGAO POZIV OD KINESKOG PREDSEDNIKA: Vučić na Samitu 17+1 u Kini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGAO POZIV OD KINESKOG PREDSEDNIKA: Vučić na Samitu 17+1 u Kini!

Velika čast za našu zemlju.

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, u ime kineskog predsednika Si Ðinpinga, uručila je danas pozivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da učestvuje na Samitu 17+1, koji će biti održan u prvoj polovini sledeće godine u Kini.

Potvrdivši svoje prisustvo na Samitu, predsednik Vučić je zahvalio na pozivu i još jednom istakao jake veze i tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine.

Ambasadorka Kine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pozivno pismo predsedniku Vučiću uručila tokom prijema kod predsednika delegacije kompanije Zijin.

Predsednik te kineske kompanije Čen Ðing istakao je tom prilikom da je Srbija, godinu dana od preuzimanja RTB Bor, postala najbolja od 11 zemalja u koje ova kompanija investira i da svakog meseca beleži veliki napredak.

On je rekao da će profit kompanije u 2019. godini iznositi oko 30 miliona dolara i naglasio da je ove godine proizvodnja u RTB Boru povećana za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njegovim rečima, povećane su i plate, koje su sada 50 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci kompaniji Zijin, koja planira da sledeće godine investira 800 miliona dolara u RTB Bor i projekat Timok, saopsrtila je Sluižba za saradnju sa medijima predsednikja Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.