ŠTEDNJA: Policajci u Pirotu krenuli u patrole na biciklima! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTEDNJA: Policajci u Pirotu krenuli u patrole na biciklima! (VIDEO)

Iako je bicikl u Pirotu prevozno sredstvo koje se masovno koristi, policijska biciklistička patrola, koja je ove sezone tamo uvedena prvi put, izaziva pažnju javnosti, objavile su Južne vesti.

Kako kaže portparol Policijske uprave u Pirotu Olivera Milić, ušteda goriva jeste bio jedan od razloga zbog kog ovakva patrola, po uzoru na Beograd i Novi Sad, od pre mesec i po dana postoji i u Pirotu.
Međutim, kaže da je ipak važnije to što je sada policajcima lakše da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << obiđu terene do kojih nije bilo moguće doći kolima i što će se njihovi sugrađani, zbog većeg prisustva policije, osećati bezbednije. Brže će stići do mesta na kojima se narušava javni red i mir.
“Građanima je to još neobično, pa se zato često osmehuju. Četiri bicikla, koliko ih imamo za sada, koriste najčešće školski policajci. Međutim, oni su odlično prevozno sredstvo za uručivanje različitih poziva građanima i obilazak keja, parkova i gradskog bazena”, kaže portparol Milić.
Policijske bicikle koristi i muška i ženska patrola. Do kada će ih biti na pirotskim ulicama zavisiće od toga koliko će vremenske prilike to dozvoliti.

Izvor: Južne vesti

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pirotski policajci dobili pedale: Biciklističke policijske patrole

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Jul.2014

Policijska uprava Pirota uvela je u toku letnje sezone biciklističke patrole. Policajci na biciklima obilaze sva frekventna mesta u gradu,a po svemu sudeći uklapaju se u sredinu gde je bicikl najmasovnije prevozno sredstvo.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.