SSP traži od REM zabranu spota SNS

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 11:21

SSP traži od REM zabranu spota SNS

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa zatražila je od Regulatornog tela za elektronske medije da zabrani emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke, u kome Aleksandar Vučić razgovara sa jednom devojčicom, što vidi kao zloupotrebu dece u predizborne svrhe.
U saopštenju stranke navodi se da je ovaj predizborni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spot najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba.
Ističu i da REM ima obavezu, propisanu zakonom o elektronskim medijima i pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja.
SSP je pozvao i misiju Evropske unije i OEBS da osude spot.
Obustava daljeg emitovanja spota SNS-a, u kojem je predsednik sa maloletnim detetom, dovoljna je i primerena, izjavila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Višnja Aranđelović, podsećajući da je pravilnikom tog regulatora zabranjeno korišćenje dece u političke svrhe. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SSP i pokret "1 od 5 miliona" traže od REM zabranu spota SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa zatražila je danas od Regulatornog tela za elektronske medije da zabrani emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke, u kome Aleksandar Vučić razgovara sa jednom devojčicom, što vidi kao zloupotrebu dece u predizborne svrhe...U saopštenju stranke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.