SSP o investicijama i budžetskom deficitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 12:23

SSP o investicijama i budžetskom deficitu

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa tvrdi da će srpska vlada, koju naziva Vučićevom, ostati upamćena po najvećem budžetskom deficitu u istoriji Srbije, a kao primer za to navodi da je samo u aprilu deficit iznosio 570 miliona evra.

SSP u današnjem saopštenju optužuje vladu da je u aprilu smanjila, umesto da poveća, investicije koje pozitivno utiču na privredu i zapošljavanje, i to za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, ne navodeći da li su tu računicu doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u vezu i sa epidemijom korona virusa.

U saopštenju se dalje navodi da je deficit Srbije u prva četiri meseca 2020. godine dostigao jednu milijardu evra, što je, tvrdi se, veći budžetski deficit nego u celoj 2009. godini, i optužuje vladu da se "zadužila dve milijarde evra da bi zapušila rupe pred izbore".

SSP prognozira duboku recesiju, prazne džepove, gubitak radnih mesta i prazan budžet i tvrdi da će vlast, kao jedino rešenje da se izbori sa krizom, morati da donese odluku o smanjenju plata i penzija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.