SSP: Vesić treba Đilasu da plati 300.000 dinara

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSP: Vesić treba Đilasu da plati 300.000 dinara

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, dužan da Draganu Đilasu, predsedniku Stranke slobode i pravde, isplati odštetu u vrednosti od 300.000 dinara zbog neistina koje je o njemu izgovorio, saopštio je SSP.
"Izjave kao što su 'Đilas je lopov koji je zadužio grad za 1,2 milijarde evra', te da je 'od građana oteo 55 miliona evra', samo su neke od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neistina koje je Vesić izjavljivao i zbog kojih je odlukom suda sada dužan da Đilasu isplati odštetu", saopštio je SSP. 
Ovim povodom, Dragan Đilas je rekao da presuda protiv Vesića nije jedina koju je dobio protiv funkcionera Srpske napredne stranke zbog lažnih tvrdnji.
"Dobio sam presude protiv Siniše Malog, predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, ali i Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Tužio sam i predsednika Izvršnog odnora SNS-a Darka Glišića, ali on ne prima pozive suda na adresi u Ubu na kojoj je prijavljen. Sudski postupci protiv Aleksandra Vučića i Milenka Jovanova treba da počnu u septembru, pa ćemo videti da li će se predsednik države odazvati i pokušati da dokaže svoju tvrdnju da sam ukrao 500 miliona evra, kao i druge beesmislice", rekao je Đilas.
Rekao je i da je danas imao i suđenje po tužbi protiv Željka Mitrovića i TV Pink, ali da se Mitrović nije pojavio, "kao što se i ne pojavljuje na sudu godinama, i pored svog javnog obećanja da jedva čeka da ga Đilas tuži".
"Novac i od ove odštete, kao i u ranijim slučajevima, daću u humanitarne svrhe", istakao je Đilas, saopštava SSP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.