SRUŠIO SE HELIKOPTER: Najmanje dva člana posade poginula

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 13:59

SRUŠIO SE HELIKOPTER: Najmanje dva člana posade poginula

Nakon što je udario u bazu dalekovoda helikopter se srušio na severu Avganistana.

Najmanje dva člana posade su poginula  kada se avganistanski vojni helikopter srušio danas na severu zemlje nakon što je udario u bazu dalekovoda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Avganistana.

Ministarstvo je navelo da je helikopter MD-530 patrolirao u području na severu zemlje nakon što je poleteo iz severne provincije Balh i srušio se u okrugu Holim u provinciji Samangan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preneo je AP.

Nakon što je avganistanska vlada koju su podržavale SAD pala sredinom avgusta 2021. godine, na desetine avganistanskih pilota pobeglo je u zemlje Centralne Azije, uključujući Tadžikistan i Uzbekistan.

Nakon što su talibani preuzeli zemlju, oko 140 avganistanskih pilota prebačeno je iz Tadžikistana u Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na putu do konačnog odredišta u SAD, podseća američka agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.