SRS ponovo traži ukidanje javnih izvršitelja

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS ponovo traži ukidanje javnih izvršitelja

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj pozvao je predsednicu parlamenta Maju Gojković da što pre stavi na dnevni red predlog novog Zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju kojim bi bili ukinuti javni izvršitelji.
Aleksandar Šešelj je na konferenciji za novinare podsetio da je SRS još u septembru prošle godine predala parlamentu 100.000 potpisa za ukidanje javnih izvršitelja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i predlog novog zakona.
"Ali, iako je ta tema građanima veoma važna, već četiri meseca taj predlog novog zakona nije došao na dnevni red", rekao je Šešelj.
Kao glavnu novinu zakona naveo je vraćanje izvršenja u sudove, jer je, kaže, praksa rada izvršitelja izuzetno negativna i otvorila je put ka "pljačkanju najsiromašnijih koji nisu u stanju da plaćaju dugove, dok one koji duguju najviše niko ne dira".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.