SRS: Ukinućemo izvršitelje i reformisati sudstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2020, 17:57

SRS: Ukinućemo izvršitelje i reformisati sudstvo

Funkcioner Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je danas da će ta stranka ukinuti izvršitelje i reformisati sudstvo u Srbiji i da su u tom cilju podneli novi zakon o izvršnom postupku i obezbeđenju.

SRS je, kako je rekao Šešelj, podnela predlog novog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju koji je potpisom podržalo više od 100.000 građana, a tim zakonom se ukidaju javni izvršitelji i izvršenje vraća u nadležnost sudova.

"Problem treba rešiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako što će se više ljudi zaposliti u sudovima, a njihove plate vezati za učinak izvršenja, a država mora biti garant da niko ko je prezadužen neće biti i opljačkan", rekao je Šešelj.

Srpska radikalna stranka će i u sledećem sazivu Narodne skupštine insistirati na novom zakonu o izvršnom postupku i obezbeđenju, za šta ima podršku više od sto hiljada građana Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.