SRS: Srbomrzac je politička kvalifikacija

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: "Srbomrzac" je politička kvalifikacija

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje režim zbog hapšenja i određivanja pritvora Ivanu Ivanoviću, predsedniku SNP Naši, osumnjičenom zbog navodnog raspirivanja nacionalne, rasne, verske i druge diskriminacije.

Uhapšen zbog širenja nacionalne, verske i rasne diskriminacije: Ivanović

 

Objavljivanje imena nekih ljudi koji su označeni kao srbomrsci je politička kvalifikacija i na nju se može odgovoriti na politički način, a ne pravnom represijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kaže se u saopštenju SRS.

Kada bi se prihvatila praksa hapšenja zbog iznošenja političkih kvalifikacija trebalo bi suditi svima koji ljude nazivaju fašistima, koji ljude nazivaju šovinistima, koji vode rat protiv svega slobodarskog, kao što to rade Nataša Kandić, Sonja Biserko, Sonja Liht…

Ivan Ivanović u tekstu koji je objavljen na sajtu SNP Naši nije pominjao ničiju rasnu, versku, nacionalnu ni bilo koju drugu pripadnost, niti je pozivao na nasilje i odmazdu, navode radikali.

 

Pročitajte još:

* Privedeni Počuča i Ivan Ivanović zbog pretnji Ženama u crnom

* Počuči i Ivanoviću određen pritvor od mesec dana

Srpska radikalna stranka poziva nadležne organe da postupaju u skladu sa zakonom, da ne budu slepi poslušnici režima i da odmah ukinu protivpravni pritvor Ivanu Ivanoviću, koji iznošenjem političkih kvalifikacija nije počinio nikakvo krivično delo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.