SRBIJA SE OPORAVLJA OD KORONE: KBC Dragiša Mišović vraća se normalnom radu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 13:51

SRBIJA SE OPORAVLJA OD KORONE: KBC "Dragiša Mišović" vraća se normalnom radu

Mere moraju i dalje da se poštuju, pre svega u zatvorenom prostoru - distanca i nošenje maski.

KBC "Dr Dragiša Mišović", koji je izašao iz kovid sistema, počeće krajem nedelje da radi u punom kapacitetu i biće dežurna ustanova za Beograd u petak.

KBC Zemun dežurstvo preuzima već u sredu, rečeno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Opšta bolnica u Pančevu, KBC Zvezdara, Ortopedija Banjica, KC >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Niš koje su ranije izašle iz kovid sistema, već rade u punom kapacitetu. Osim hitnih slučajeva primaju i pacijente koji čekaju na zakazane operacije.

Direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović kaže da se primećuje blaži porast broja obolelih od kovid 19 u Srbiji, ali da je sve to sve u okviru očekivanog.

- Nastavlja se redukcija kapaciteta kovid bolnica, ali broj zaraženih i dalje zahteva pripravnost. Blagi porast broja obolelih nas upozorava da mere moraju i dalje da se poštuju pre svega u zatvorenom prostoru - distanca, nošenje maski - rekao je Stevanović.

Navodi da najveći broj obolelih ima blažu kliničku sliku, ali da ima i pacijenata sa težom kliničkom slikom. Infektivna klinika ovih dana beleži povećan broj ambulantnih pregleda, jer su prijemno- trijažni centar za Beograd za sve obolele sa respiratornim simptomima.

- Deo bolesnika nema veze sa kovidom, to su bakterijske upale pluća i druge infekcije -  naveo je Stevanović.

Kako kaže bolnice koje su izašle iz kovid sistema počele su da operišu i pacijente koji nisu hitni, a koji čekaju zakazanu operaciju, ali da problem predstavlja to što nema dovoljno krvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.