SRBIJA IZVOZI ELEKTRONSKI OTPAD U SINGAPUR

Izvor: Kurir, 12.Jul.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA IZVOZI ELEKTRONSKI OTPAD U SINGAPUR

BEOGRAD - U Reciklažnom centru Bis u Omoljici u utorak, 13. jula, biće utovaren prvi od šest kontejnera elektronskog otpada koji čini kontingent od 100 tona koji će iz Srbije biti izvezen u Singapur, saopštio je taj reciklažni centar.

U Singapur će biti izvezene nereciklabilne komponente (štampane ploče, memorije, procesori, CD, DVD) dobijene iz procesa reciklaže elektronskog otpada koji su kompanije iz Srbije predale na reciklažu, kao i iz konkretnih akcija koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sproveo Bis Reciklažni centar, samostalno i u saradnji s nevladinim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Precizirano je da je singapurska kompanija jedna od nekoliko u svetu koja ima postrojenja za dalje rastavljanje nereciklabilnih komponenata.

Bis Reciklažni centar osnovan je juna 2006, a njegov rad se zasniva na iskustvima evropskih reciklažnih centara. Taj reciklažni centar sertifikovan je i priznale su ga nadležne institucije u Srbiji za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski otpad putuje u Singapur

Izvor: Glas javnosti, 13.Jul.2010, 07:07

BEOGRAD - U Reciklažnom centru Bis u Omoljici danas će biti utovaren prvi od šest kontejnera elektronskog otpada koji čini kontingent od 100 tona koji će iz Srbije biti izvezen u Singapur, saopštio je taj reciklažni centar...U Singapur će biti izvezene nereciklabilne komponente (štampane ploče,...

Nastavak na Glas javnosti...

Počeo izvoz elektronskog otpada iz Srbije u Singapur

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2010

BEOGRAD -..U Reciklažnom centru Bis u Omoljici danas je utovaren prvi od šest kontejnera elektronskog otpada koji čini kontigent od 100 tona koji će iz Srbije biti izvezen u Singapur, saopštio je taj reciklažni centar...U Singapur će biti izvezene nereciklabilne komponente (štampane ploče, memorije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.