SRBIJA DOBILA JOŠ JEDAN AERODROM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA DOBILA JOŠ JEDAN AERODROM!

Skupština Grada Užica donela je odluku o prenosu vlasništva nad aerodromom "Ponikve" na Republiku Srbiju, kao i dve odluke kojima su u vlasništvo države preneti i zemljište koje je deo kompleksa, 19 objekata i pista.

Aerodrom "Ponikve" je oštećen tokom bombardovanja 1999. godine. Sanacija je počela 2010, kada je ova vazdušna luka predata Gradu na korišćenje, a pre tri godine je izgrađena i aerodromska zgrada.

Koriste ga samo sportski i poslovni vazduhoplovi, a za komercijalne letove neophodno je izgraditi još 800 metara piste, svetlosnu signalizaciju, rekonstruisati vodovodnu mrežu i postaviti protivpožarnu zaštitu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.