Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI U ZATVORU U PRISTINI PREKINULI STRAJK GLADJU?

Pristina -- Dvanaest Srba pritvorenih u zatvoru u Pristini prekinuli su u nedelju visednevni stajk gladju kojeg su zapoceli u znak protesta zbog zatvaranja Srbima iz Kosovske Mitrovice Slavoljuba Jovica, rekao je portparol UNMIK-a na Kosovu Andrea Anjeli. Anjeli je novinarima rekao da su prihvatanjem obroka za rucak srpski zatvorenici prekinuli strajk.

Slavoljub Jovic, jedan od tzv. "cuvara mosta" je uhapsen pre pet dana sto je bio povod za izbijanje nereda u severnom, srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delu Mitrovice u kojima je teze i lakse povredjeno 14 medjunarodnih policajaca i sestoro Srba.

Advokat ne moze da potvrdi da li je okoncan strajk gladju Advokat Srba pritvorenih u zatvoru u Pristini nije mogao u nedelju da potvrdi da su oni prekinuli strajk gladju. Advokat Ljubomir Pantovic rekao je da je u petak razgovarao sa dvojicom Srba pritvorenih u Pristini i da su oni delovali odlucno da strajkom ostvare ispunjenje svog zahteva - ukidanje pritvora Slavoljubu Jovicu. Oni su bili odlucni u zahtevu da ih posete predstavnici Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta, OEBS-a, Srpskog nacionalnog veca iz severne Kosovske Mitrovice i ombudsman Kosova Marek Novicki, rekao je Pantovic Radio Beogradu.

Pantovic je ocenio da je "prilicno neobicno da strajk gladju traje tri dana i da su svi odjednom prestali sa strajkom". Advokat je za ponedeljak najavio "potpunu informaciju o tome sta se zaista desilo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.