SRBI POBEDILI! Priština odložila primenjivanje mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2022, 00:26

SRBI POBEDILI! Priština odložila primenjivanje mera

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti odustao je od sprovođenja mera koje je tzv. vlada Kosova imala nameru da sprovede.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država tzv. Kosova Džefri Hovenijer saopštio je da je završio sastanak sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmanijem i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem, nakon čega je Kurti odustao od mera.

Hovenijer da je zatražio da se odloži za 30 dana sprovođenje odluka o preregistraciji vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa tablicama Srbije na kosovske i o ukidanju ličnih karata koje izdaje Republika Srbija.

Prema onome što je rekao na konferenciji, Hovenijer je rekao da je to zahtev američke vlade i da to ne znači da će to biti sprovedeno.

- Rečeno je da odluku treba odgoditi za 30 dana reciprociteta, to je važno jer ima nesporazuma i dezinformacija oko ove odluke. Nadamo se da možemo raditi s vladom kako bismo osigurali razumevanje odluke. Ne kažemo da to ne treba sprovesti - rekao je Hovenijer.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti zajedno sa presednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani i zamenicima premijera lažne države Bislimijem i Gervalom imali su kontakte i sastanke sa američkim i evropskim međunarodnim faktorima. Ovom prilikom Vlada tzv. Kosova se obavezuje da će odložiti sprovođenje dve odluke od 29. juna 2022. godine do 1. septembra 2022. godine, kao i da će biti uklonjene sve barikade i uspostavljena potpuna sloboda kretanja na svim putevima na severu KiM.

Nema sumnje da je mudra diplomatija predsednika Vučića uticala na odluku vlasti u Prištini da svoje odluke povuku u rekordnom roku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.