SRAMOTA: Dobio otkaz dok se lečio od raka!

Izvor: Kurir, 25.Mar.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA: Dobio otkaz dok se lečio od raka!

Dejanu Vasiljeviću iz Banatskog Karlovca iz firme „Orus grup“ poštom poslali rešenje o prestanku radnog odnosa, a primorali ga i da se odrekne otpremnine

BEOGRAD - Sramota!

Dejan Vasiljević iz Banatskog Karlovca dobio je otkaz u firmi „Orus grup“ dok je bio na bolovanju zbog operacije karcinoma na debelom crevu.Vasiljeviću, koji je posle operacije bio na bolovanju zbog hemoterapije, rešenje o otkazu stiglo je poštom 7. marta ove godine, što mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zakomplikovalo lečenje jer je ostao bez zdravstvene knjižice.

- Rešenje o odjavi stiglo mi je 7. marta, a odjava glasi na 10. februar 2013. godine. Napravili su mi problem jer zbog težine bolesti nisam uspeo da se prijavim u Nacionalnu službu za zapošljavanje. Ipak, zahvaljujući zaposlenima u NSZ, kao i zaposlenima u socijalnom i Opštini, uz pisanje raznih izjava, uspeo sam da se odjavim i prijavim na biro za zapošljavanje - kaže za Kurir Vasiljević i dodaje da zbog toga što mu nisu uplaćeni doprinosi ne može da dobije ni novac za bolovanje koje isplaćuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

- U „Orus grupu d.o.o.“ stalno sam zaposlen od 3. februara 2009. godine, a platu nisam primio od avgusta. Poslodavac nam duguje zarade od septembra, kao i doprinose za zdravstveno, koje takođe od tog meseca nije uplaćivao - kaže Vasiljević i dodaje da ga je poslodavac ucenio da potpiše rešenje o otkazu kojim se odrekao prava na otpremninu, pa će za pravdu i sve neisplaćene zarade morati da se bori na sudu.

(S. T.)

U „Orus grupu“ zanemeli

Odgovor na pitanje zbog čega su obolelom Dejanu Vasiljeviću dali otkaz dok je bio na bolovanju i o tome ga obavestili pismenim putem u firmi „Orus grup“ nismo uspeli da dobijemo.

Direktor Dragan Tanasković nije odgovorio na pitanja koja smo mu još u petak uputili imejlom, a na fiksni telefon naveden na sajtu firme niko danima nije odgovarao.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRAMOTA: Dobio otkaz dok se lečio od raka!

Izvor: NaDlanu.com, 25.Mar.2013

Dejan Vasiljević iz Banatskog Karlovca dobio je otkaz u firmi „Orus grup“ dok je bio na bolovanju zbog operacije karcinoma na debelom crevu.Vasiljeviću, koji je posle operacije bio na bolovanju zbog hemoterapije, rešenje o otkazu stiglo je poštom 7. marta ove godine, što mu je zakomplikovalo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.