SRAMNA ODLUKA! Albanski RATNI ZLOČINAC ponovo ambasador LAŽNE DRŽAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMNA ODLUKA! Albanski RATNI ZLOČINAC ponovo ambasador LAŽNE DRŽAVE

Načelnik Glavnog štaba bivše Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Selimi, osuđivan u međuvremenu za ratne zločine, imenovan je ponovo za kosovskog ambasadora u Tirani.

Sulejman Selimi je i ranije obavljao tu dužnost, ali je prekinuo diplomatski mandat pošto je optužen za počinjene ratne zločine na Kosovu.

Zvanične potvrde njegovog imenovanja nema, ali Selimijev advokat Tom Gaši kaže da će to biti "normalan" razvoj s obzirom na to da je njegov klijent u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošlosti bio na toj funkciji i da na osnovu zakonskih odredaba nisu zabranjena takva imenovanja.

Selimi je, pošto je odslužio većinu kazne, imenovan za savetnika u kabinetu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Saslušali su ga nedavno i istražioci Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK na Kosovu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.