Izvor: B92, 04.Maj.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPS nije protiv rekonstrukcije"

Beograd -- Funkcioner SPS-a Branko Ružić tvrdi da nije istina da se socijalisti najviše opiru smanjenju broja ministarstava, već je takav utisak stvoren u medijima.

"Podržavamo racionalizaciju, ali nam dosad niko zvanično nije ponudio bilo kakav model", izjavio je on u intervjuu "Politici", dodajući da se SPS uvek zalaže za racionalizaciju, ali strateški i sistemski postavljenu.

Na konstataciju novinara "Politike" da je bilo nekoliko sastanaka lidera koalicije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan čak i prošle nedelje, Ružić je odgovorio da predsednik SPS-a Ivica Dačić nije bio pozvan da razgovara o tome sa bilo kim.

Prema njegovim rečima, o tome više pričaju mediji nego što se neko suštinski time bavi. "Ako neko izađe sa planom, evo spremni smo ovog momenta da sednemo i razgovaramo o tome. Mi nismo mi prepreka tome", naveo je Ružić.

"Mislim da sad oni koji su inicijatori te ideje ne znaju kako tu ideju da skrajnu, pa prebacuju odgovornost na SPS. Takvih razgovora uopšte nije bilo. Bio je jedan razgovor na kojem se ideja pojavila, ali ona nije razrađena i predlog nije urađen", izjavio je on.

"Ako se na nivou vladajuće koalicije dogovorimo o smanjenju broja ministarstava i spajanju pojedinih ministarstava, mi, naravno, nismo protiv", rekao je Ružić.

On smatra da broj ministarstava nije presudan, već činjenica da Vlada bude funkcionalna i efikasna.

Uostalom, dodao je Ružić, u momentu dok je SPS snosio odgovornost u državi, a to je bilo pre devet godina, bilo je pet puta manje zaposlenih u državnoj administraciji

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.