SPREMA SE ZA BEOGRAD: Milutin Mrkonjić počeo da piše predizborni program

Izvor: Kurir, 01.Okt.2013, 06:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMA SE ZA BEOGRAD: Milutin Mrkonjić počeo da piše predizborni program

Poslanik iz redova socijalista spreman je da uđe u trku za gradonačelnika Beograda, iako je ranije demantovao da priželjkuje tu funkciju

BEOGRAD - Mrka ne odustaje od kandidature za gradonačelnika.

Bivši ministar, a sada poslanik iz redova socijalista Milutin Mrkonjić uveliko se sprema da stranačkim drugovima predstavi svoj predizborni program za budućnost Beograda, saznaje Kurir.

Konkurencija

- Mrkonjić zna da nije za staro >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gvožđe iako mnogi misle da je otpisan. Kad je izašao tekst u Kuriru da je jedan od kandidata za gradonačelnika, mnogi su se pitali da li je to šala. Međutim, u stranci se ozbiljno razmišlja o mogućnosti da upravo Mrkonjić bude gradonačelnik. Socijalisti znaju da je, bez obzira na trenutno loš rejting, Dragan Đilas ipak jak kandidat, pa i socijalisti žele zvučno ime, a Mrkonjić to sigurno jeste.

Mrkonjić je čak jednom prilikom javno rekao da mu nije jasno zašto se neki čude ideji da on bude kandidat za gradonačelnika i napravio paralelu: „Kad može Dominik Stros-Kan da nas savetuje, što ja ne mogu da budem gradonačelnik! Rođen sam ovde, znam svaki kvadrat grada i problem, a u mnogim najvećim projektima izgradnje Beograda i lično sam učestvovao“ - otkriva izvor Kurira blizak socijalistima.

- Ne želim ništa o tome da komentarišem jer odluku donose stranački organi. O tom - potom. Ali šta mi fali? Pa bio sam kandidat za predsednika države! Smeta mi kad se neki sada porede s legendarnim gradonačelnikom Beograda Brankom Pešićem. Znate, lestvica koju je on postavio je poprilično visoka, a nisam siguran da su svi njegovi naslednici, a bilo ih je, bogami, dosta, uspeli da mu se približe. Nije uspeo ni Dragan Đilas, iako bi on voleo da jeste - izričit je Mrkonjić.

Uzimanje pelcera

Očigledno je da je Mrkonjić ozbiljno zaigrao na kartu gradonačelnika, jer je prethodno demantovao da će se upuštati u izbornu trku. Međutim, ubrzo se predomislio, pa je tokom nedavne posete predsedniku Skupštine Zaječara Saši Mirkoviću rekao da je „došao po pelcer“ jer će se i sam prihvatiti gradonačelničke kandidature.

- To ću učiniti samo ako budem imao potpuna ovlašćenja i od najveće i od svoje partije - naglasio je tada Mrkonjić.

Možda se Mrkonjić u poslednji čas opet predomisli.

Ministar u četiri vlade i predsednički kandidat

Pored toga što je bio ministar u vladi Mirka Cvetkovića i, do rekonstrukcije, u kabinetu Ivice Dačića, Mrkonjić je bio ministar i u vladi SR Jugoslavije Milana Panića, kao i kod Branka Mikulića. Na predsedničkim izborima 2008. bio je kandidat SPS. Posle rekonstrukcije Vlade, kad je zamenjen, vratio se u poslaničku klupu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.