SPORAZUM RUSKOG I SRPSKOG TUŽILAŠTVA

Izvor: Kurir, 12.Jan.2012, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORAZUM RUSKOG I SRPSKOG TUŽILAŠTVA

Tužiteljka Zagorka Dolovac razgovarala sa ruskim kolegom o postupcima koji se u Srbiji vode protiv Mire Marković, Marka Miloševića i Bogoljuba Karića

MOSKVA - Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac potpisala je s generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom sporazum o saradnji između dva tužilaštva, a tema razgovora bio i politički azil koji u Rusiji imaju supruga i sin bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković i Marko Milošević, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << RTV B92.

Sporazum će obezbediti intenzivnu saradnju između Srbije i Rusije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma, ekstremizma, prometa oružja, narkotika i krivičnih dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala.

"Više se neće dešavati da zbog nedostatka komunikacije, pa samim tim i saradnje, kao što je do sada bio slučaj, pojedinci izbegnu krivično gonjenje. Ubuduće ni Srbija ni Rusija neće biti sigurna kuća za pojedince koji učine krivična dela, a traže azil u ovim državama", poručila je Dolovac.

U izveštaju RTV B92 se navodi da je tužiteljka Dolovac razgovarala sa ruskim kolegom o postupcima koji se u Srbiji vode protiv Mire Marković i Marka Miloševića, kojima je Rusija dala azil, kao i protiv odbeglog biznismena Bogoljuba Karića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.