SPO spreman da se odrekne ministra

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''SPO spreman da se odrekne ministra''

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je danas da je ta stranka spremna da se odrekne ministarskog mesta u Vladi Srbije, ako se to bude tražilo.

"To je potpuno periferno i nije bitno, ako se to bude tražilo od SPO-a nećemo nijednog trenutka da se oko toga pogađamo", rekao je Drašković novinarima uoči sednice Glavnog odbora te stranke u Beogradu.

Lider SPO-a rekao je da treba smeniti nesposobne i loše ministre i da, ako je vlada glomazna, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokušati da se smanji.

"Ali to je periferija, naše je da tražimo temeljnu rekonstrukciju", rekao je Drašković i dodao da u vladajućoj koaliciji ima raspoloženja za tu temeljnu rekonstrukciju za koju se SPO zalaže.

Prema njegovim rečima, SPO "ne spada u one koji paniče što se politički zatalasalo u Srbiji".

"Neće biti dobro ako se talasanje završi na tome da li će umesto ovoga biti onaj ministar i da li će umesto dvojice biti samo jedan. To je periferija, šminka. Talasanje mora da proizvede cunami temeljne rekonstrukcije državne politke", rekao je lider SPO.

Dodao je da to "talasanje" mora izbornu listu "Za evropsku Srbiju" da vrati onom programu za koji su se predstavnici tih stranaka borili od 1990. do 2000. godine.

"Insistiraćemo na toj temeljnoj rekonstrukciji i talasaćemo da do nje dođe", poručio je Drašković i dodao da je "pred Srbijom opasnost fatalnog vraćanja 20 godina unazad".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.