SPO se izvinjava zbog pretnji potpredsednika novinaru Dnevnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO se izvinjava zbog pretnji potpredsednika novinaru Dnevnika

NOVI SAD -

Srpski pokret obnove se izvinjava novinaru lista Dnevnik Miliću Miljenoviću, kao i redakciji novosadskog dnevnog lista, zbog, kako stoji u saopštenju Pokrajinskog odbora SPO za Vojvodinu, " tragičnog nesporazuma, koji je protumačen kao pretnja potpredsednika SPO Žike Gojkovića.

"Potpredsednik SPO Žika Gojković preuzeće punu odgovornost za svoje postupke i neće se pozivati na poslanički imunitet, ukoliko nadležni organi pokrenu odgovarajući postupak", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže se u saopštenju.

Ipak, SPO se nada da će "iskreno izvinjenje biti prihvaćeno na pravi način."

Protest novinarskih udruženja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su osudili "ozbiljne pretnje" koje je narodni poslanik Žika Gojković uputio dopisniku novosadskog "Dnevnika" iz Sombora Miliću Miljenoviću.

Dva udruženja su navela da je on novinaru uputio pretnju i uvredu putem SMS poruke i ocenila da je u pitanju "ne samo udar na slobodu medija već i ugrožavanje bezbednosti novinara".

"Zahtevamo od somborske policije da ovaj slučaj najozbiljnije uzme u razmatranje i ispita da li u njemu postoje elementi krivičnog dela", navode udruženja i dodaju da je novinar Miljenović policiji podneo prijavu protiv Gojkovića.

NUNS i NDNV još jednom upozoravaju da se napadi na novinare i slobodu medija umnožavaju u predizbornom periodu i da je neophodno da novinari, posebno sada, iskažu međusobnu solidarnost.

"NUNS i NDNV će o ovom slučaju obavestiti međunarodne organizacije i tražiti njihovu pomoć u zaštiti novinara i medija u Srbiji", navode novinarska udruženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.