SPO: Krivične prijave protiv Pavličića i Elezovića

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO: Krivične prijave protiv Pavličića i Elezovića

Predsednik Gradskog odbora SPO Novi Sad Vladimir Jelić podneo je krivične prijave protiv bivšega gradonačelnika Novog Sada i bivšeg predsednika Gradskog odbora DS Igora Pavličića i funkcionera DS Dušana Elezovića, saopštio je danas Gradski odbor SPO.

Krivične prijave su, kaže se u saopštenju, podnete i protiv dvojice policiskih inspektora Dušana Aleksaića i Đorđa Ilića.

Navodi se da je Jelić krivične prijave podneo protiv tih inspektora zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su ga oni, kako stoji u saopštenju, "lažno prijavili pre pet godina za zloupotrebu službenog položaja kada je bio direktor JKP "Novosadska toplana", iako su od samog početka istrage znali da krivičnog dela nema".

To su, kaže u saopštenju, uradili "sa namerom i po nalogu svojih političkih mentora iz Demokratske stranke, i podneli krivičnu prijavu da bi naneli političku štetu Srpskom pokretu obnove i Vladimiru Jeliću lično".

Uz saopštenje, SPO je medijima dostavio i odluku Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, od 14. marta 2016 godine, da odbacuje krivičnu prijavu protiv Vladimira Jelića za zloupotrebu službenog položaja u slučaju „Toplana Mišeluk", nakon pet godina istražnih radnji policije.

"Drago mi je da je posle pet godina pravda zadovoljena, jer je skinuta ljaga sa mog imena odbacivanjem ove lažne i besmislene krivične prijave protiv mene, isforsirane od strane tadašnjih čelnika Demokratske stranke u gradu i pokrajini, Igora Pavličića i Dušana Elezovića. S obzirom na to da je kroz pisanje medija o toj prijavi naneta velika šteta Srpskom pokretu obnove i meni lično, podneo sam prijave i protiv njih dvojice za podstrekivanje krivičnog dela preko svojih izvršilaca iz policije", rekao je Jelić, prenosi se u saopštenju.

On je naglasio da Demokratska stranka koja je, kako je kazao, "imala svu vlast u državi, od republičke, pokrajinske, do gradske, najbolje zna na koji način je zloupotrebljavala državni aparat, policiju, tužilaštvo i sudstvo u političke svrhe".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.