SPC u Jusufspahiću imala prijatelja

Izvor: Press, 01.Apr.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC u Jusufspahiću imala prijatelja

Patrijarh Irinej uputio je saučešće porodici dugogodišnjeg beogradskog muftije Hamdije Jusufspahića i svim vernicima Islamske zajednice Srbije.
Foto:B92.net
SPC je imala iskrenog prijatelja u liku blaženopočivšeg muftije i zajednice okupljene oko njega, naveo je Irinej.
Kako je saopštila SPC, patrijarh je podsetio i da se muftija Jusufspahić bezrezervno zalagao za iskrene i dobre međuljudske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odnose, "naročito za mir i blagostanje među svim ljudima dobre volje u Srbiji, bez izuzetka, u jednom posebno izazovnom vremenu za narode Srbije". 

"U liku blaženopočivšeg muftije Islamska zajednica Srbije je izgubila velikog i mudrog čoveka, ali je uteha nasleđe koje će, uvereni smo, nastaviti istim putem, a to je put mira i međuverskog razumevanja", naveo je Irinej. 

Dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić preminuo je u četvrtak. 

Za beogradskog imama i muftiju postavljen je 1967, a na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994, a 2006. postao je prvi reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije. 

Jusufspahić je penzionisan 2008, nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog počasnog vrhovnog poglavara reis-ul-ulemu.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.