Izvor: B92, 16.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOLANIN IZASLANIK U PONEDELJAK U BEOGRADU I PODGORICI

Brisel -- Stefan Lene, saradnik visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solane, doputovace u ponedeljak u Beograd i Podgoricu, da bi s tamosnjim zvanicnicima razmotrio nacine za ubrzanje sprovodjenje sporazuma Srbija-Crna Gora, i posebno za stvaranje komisije za izradu Ustavne povelje.

Kako su agenciji Beta rekli funkcioneri Saveta ministara EU, Solana je, kao "sapotpisnik sporazuma o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore, veoma zainteresovan za to da dobije uvid u tok njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovodjenja i, narocito, da "proradi" komisija za izradu Ustavne povelje kao pravnog instrumenta".

"Dosad je ucinjen znacajan napredak, ali je bilo i gubljenja zamaha.

Tako je savezni parlament odlozio usvajanje sporazuma, dok republicki parlamenti jos nisu odredili clanove komisije za izradu Ustavne povelje", ocena je Brisela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.