ŠOK OTKRIĆE RUSKIH BEZBEDNJAKA: Ko je zapravo Jevgenij Prigožin?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 22:19

ŠOK OTKRIĆE RUSKIH BEZBEDNJAKA: Ko je zapravo Jevgenij Prigožin?

Prigožin je osamdesetih bio godinama u zatvoru zbog razbojništva na ulicama rodnog grada

U danu u kojem je plaćenička jedinica "Vagner" pod komandom Jevgenija Prigožina umalo izazvala građanski rat u Rusiji i krenula u marš na Moskvu, bezbednosne snage Rusije su upale u njegove kancelarije.

Prema prvim fotografijama, otkriven je i Prigožinov lažni pasoš, u kojem je navedeno da se zove Vladimir Bobrov, uz njegovu fotografiju i lažne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podatke o datumu i mestu rođenja, jer je navedeno da je rođen 27. januara 1956. u oblasti Tverskaja u blizini Moskve.

Zapravo, on je rođen u Sankt Peterburgu, 1. juna 1962. godine, kada se taj grad zvao Lenjingrad.

Prigožin je osamdesetih bio godinama u zatvoru zbog razbojništva na ulicama rodnog grada, potom je prodavao viršle i postepeno ušao u ugostiteljstvo.

Posle niza godina postao je vlasnik elitnih restorana u Sankt Peterburgu u koji je predsednik Rusije Vladimir Putin dovodio najviše zvanice, a potom se približio prvom čoveku Ruske Federacije i formirao paravojnu formaciju, koja je učestvovala u ratu u Siriji i još tada bila optužena za zverska mučenja zarobljenika. U ratu u Ukrajini on je stupio u prvi plan prilikom osvajanja SoledaraBahmuta.

U subotu, posle razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, on je zaustavio svoje jedinice u ofanzivi na Moskvu. Rekao je da je stao na 200 kilometara od glavnog grada Rusije, da bi sprečio krvoproliće dok su u Rostovu na Donu, koji su njegove jedinice zauzele, došle i čečenske snage Ramzana Kadirova, upravo da bi zaustavile Vagner.

Sve o oružanoj pobuni u Rusiji pročitajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.