SNSD: Cilj Tužilaštva BiH destabilizacija Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNSD: Cilj Tužilaštva BiH destabilizacija Srpske

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je da je cilj Tužilaštva BiH da destabilizuje Republiku Srpsku i njene institucije.

"Odgovor portparola Tužilaštva BiH Borisa Grubješića `da nema komentara` na pisani upit Novinske agencije Republike Srpske, da potvrdi ili demantuje da li je Tužilaštvo izdalo naredbu za istragu i pretres objekata predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, samo dokazuje da Tužilaštvo BiH nije demantovalo da postoji takva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stvar, želeći da na taj način i formalno očuvaju tajnost radnje, iako sve ukazuje da to više nije tajna", saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da se Tužilaštvo BiH "umjesto da sve građane BiH uvjeri u svoju objektivnost, očigledno pretvorilo u sredstvo političkog marketinga čiji je cilj da destabilizuje Republiku Srpsku i njene institucije"..

Iz SNSD-a dodaju da se može pretpostaviti čiji je interes da se situacija u BiH toliko zaoštri i "da u neku ruku sugerišu verbalni rat saopštenjima i prećutkuje istina", ali da će Republika Srpska, uprkos svemu, biti odlučna u odbrani svojih institucija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.