SNS predala listu na Vračaru, DS sumnja u regularnost

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS predala listu na Vračaru, DS sumnja u regularnost

Izborna komisija beogradske opštine Vračar proglasila je listu "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Demokratska stranka Vračar izrazila je sumnju u regularnost procedure prikupljanja i overe potpisa SNS-a.
Na izborima 24. aprila ta lista će na Vračaru biti pod rednim brojem jedan.
Funkcioner >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS-a Goran Vesić je prilikom predaje izborne liste izjavio da ta lista na Vračaru ima 45 kandidata za odbornike, da su svi kandidati fakultetski obrazovani i da su među njima akademici, devet profesora Univerziteta i trojica bivših sportista.
Prvi na vračarskoj listi naprednjaka je ministar pravde Nikola Selaković, a potom slede šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i gradski menadžer Goran Vesić.
"Kandidovanjem najboljih ljudi koji su stručni i obrazovani pokazali smo koliko nam je stalo do Vračara i njegovog razvoja", izjavio je Vesić prilikom predaje izborne liste.
Iz vračarskog DS-a poručuju da je SNS za rekordnih 98 minuta prikupila i overila 1.542 potpisa i pozivaju istražžne organe da provere i verifikuju ovaj izuzetan rekord SNS-a.
"Čitavu ovu proceduru obavila su tri overitelja iz Gradske opšštine Zemun. Rekordno prosečno vreme koje su beležžili za čitavu ovu proceduru po jednom overivaču je 11 sekundi po potpisniku. Svakako da brzina kojom su sve ovo uradili u SNS-u zaslužžuje da se ovakav nesvakidaššnji rekord nađe u Ginisovoj knjizi", poručuju iz DS-a Vračar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS i SNS o predaji liste u beogradskoj opštini Vračar

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2016

Demokratska stranka (DS) pozvala je večeras nadležne organe da provere kako je Srpska napredna stranka (SNS) prikupila i overila potpise za predaju liste na Vračaru za 98 minuta, na šta je SNS odgovorila da DS treba da se zapita zašto im je potrebno skoro 80 časova da pronađu građane koji ih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Proglašene tri liste u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 11.Mar.2016, 11:32

Gradska izborna komisija u Vranju proglasila je tri liste kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima. Prema rečima Tanje Spasić, predsednice GIK-a, to su liste „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“, „Za budućnost Vranja - Demokratska stranka” i „Jedinstvena Srbija - Dragan...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.