SNS: Vlada unazadila srpsku poljoprivredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2011, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlada unazadila srpsku poljoprivredu

BEOGRAD -

Politika vlade srpsku poljoprivredu vratila je 100 godina unazad i Srbija se danas nalazi na samom začelju Evrope kada je u pitanju izvoz poljoprivrednih proizvoda, izjavio je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić.

O odnosu vlasti prema domaćoj poljoprivredi najbolje govori činjenica da je Srbija zemlja koja po hektaru izvozi ubedljivo najmanje poljoprivrednih proizvoda u Evropi, da je u našoj zemlji 75 odsto obradivih površina neiskorišćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i to da Srbija u poljoprivredi izdvaja najmanje po hektaru obradivih površina, rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

Te činjenice, prema mišljenju funkcionera SNS, najbolja su potvrda vladine politike u oblasti poljoprivrede, koja za posledicu ima i to da je, kako je rekao, srpsko selo iz dana u dan sve zapuštenije, da ga napuštaju preostali mladi ljudi jer nemaju perspektive za bolju budućnost.

SNS takođe smatra da je Vlada Srbije glavno žarište političke korupcije u Srbiji i da najveće zloupotrebe i pljačke koje su se u Srbiji desile prethodnih nekoliko godina nisu mogle biti sprovedene bez znanja i odobrenja najviših vrhova vlasti.

SNS je navela da je za samo godinu i po dana životni standard građana opao za više od jedne trećine, ocenivši da izjava predsednika vlade Mirka Cvetkovića da vlada radi efikasnije nakon rekonstrukcije ne odgovara istini.

Naprednjaci su upozorili da rekonstrukcijom vlade nije uklonjen nijedan od uzroka neefikasnog rada vlade.

Đurić je rekao da nije ispunjeno nijedno od kratkoročnih obećanja koje je predsednik vlade dao u svom ekspozeu prilikom rekonstrukcije vlade, a koja su se odnosila na poboljšanje ambijenta za strana ulaganja, otklanjanje sistemskih uzroka korupcije i organizovanog kriminala, kratkoročno poboljšanje života građana i stvaranje preduslova za dalji normalni ekonomski život i razvitak u našoj zemlji.

Naprednjaci smatraju da se u prethodnom višegodišnjem periodu, a ne samo u periodu funkcionisanja ove vlade, nagomilalo dovoljno razloga da građani Srbije "raščiste sa celokupnom političkom klasom koja je Srbiju vodila prethodnih godina", zaključio je Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.