SNS: Nedostatak odgovornosti vlasi

Izvor: RTS, 06.Sep.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Nedostatak odgovornosti vlasi

Aktuelnu vladu karakteriše apsolutni nedostatak odgovornosti, vizije i strategije za izlaz iz ekonomske situacije u kojoj se Srbija nalazi, izjavio član Pravnog tima SNS Marko Đurić.

Član Pravnog tima Srpske napredne stranke Marko Đurić ocenio je da vladavinu aktuelnog režima karakteriše "apsolutni nedostatak odgovornosti, vizije i strategije" za izlaz iz ekonomske situacije u kojoj se Srbija nalazi.

Đurić je rekao da je najbolji pokazatelj toga činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se "represivnim merama, poput nedavno usvojenog Zakona o informisanju pokušava da se zataška i sakrije ono što se u Srbiji zaista dešava".

"Srbija je država koja niz godina funkcioniše bez političke odgovornosti, jer kada se nešto loše desi, čini se kao da niko nije odgovoran", rekao je Đurić i dodao da, kada su se juče na Ohridskom jezeru utopili turisti, makedonski ministar saobraćaja je podneo ostavku, dok se u Srbiju takođe desila nesreća u užičkoj fabrici za koju niko nije preuzeo odgovornost.

"Čini se da u Srbiji, i kada neko bude proglašen odgovornim, to su po pravilu uvek oni sa dna lestvice odgovornosti", istakao je Đurić i naglasio da je neophodna odgovornost na svim nivoima, a da je političari u Srbiji uporno izbegavaju.

Član Pravnog tima SNS Nenad Jevremović ocenio je da Zakon o informisanju postoji da bi se sakrila teška ekonomska situacija u Srbiji i da bi se zataškala i prikrila odgovornost onih koji su do ovog stanja doveli.

Jevremović je ponovio da će SNS u toku naredne nedelje podneti predlog za ocenu ustavnosti ovog Zakona i dodao da je zabrinut za stanje na medijskoj sceni u Srbiji, i da se SNS bori za slobodu javne reči i svakog građanina ove zemlje.

"Očigledno je da će ovim Zakonom ionako represivne mere koje doživljavamo biti još represivnije", rekao je Jevremović.

Naprednjaci podsećaju da se 17. oktobra navršava godinu dana od osnivanja Srpske napredne stranke i najavljuju da će godišnjica biti obeležena tog dana u Sava centru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.