SNS: Hrvatska da zaštiti prava Srba

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Hrvatska da zaštiti prava Srba

Beograd -- Srpska napredna stranka zatražila je od vlasti Hrvatske da hitno preduzmu sve mere da bi se obezbedili mir, sigurnost i poštovanje ljudskih prava svih Srba.

"SNS smatra da su prava Srba u Hrvatskoj garantovana svim medjunarodnim javno-pravnim normama i ne razume i ne može da opravda ovako ponašanje onih koji žele uništenje i nestanak ćiriličkog pisma na prostoru Hrvatske", saopštila je SNS.

Ta stranka osudila je, kako navodi, "divljanje hrvatskih šovinista" koji su proteklih dana, uništavajući dvojezične table, pokazali "najviši stepen mržnje prema Srbima".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Naprednjaci zatražili zaštitu Srba u Hrvatskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2013

Srpska napredna stranka zatražila je od vlasti Hrvatske da hitno poduzmu sve mjere da bi se obezbjedili mir, sigurnost i poštovanje ljudskih prava svih Srba. "SNS smatra da su prava Srba u Hrvatskoj garantovana svim medjunarodnim javno-pravnim normama i ne razume i ne može da opravda ovako ponašanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SNS: Hrvatska da zaštiti prava Srba

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2013

Srpska napredna stranka zatražila je od vlasti Hrvatske da hitno preduzmu sve mere da bi se obezbedili mir, sigurnost i poštovanje ljudskih prava svih Srba..."SNS smatra da su prava Srba u Hrvatskoj garantovana svim medjunarodnim javno-pravnim normama i ne razume i ne može da opravda ovako ponašanje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.