SKUPŠTINA USVOJILA ODREĐIVANJE DUŽEG PRITVORA

Izvor: Kurir, 23.Okt.2010, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA USVOJILA ODREĐIVANJE DUŽEG PRITVORA

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je u petak veče izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku, glasovima poslanika vladajuće većine i Liberalno demokratske partije.

Usvajanjem izmena Zakona omogućeno je određivanje dužeg pritvora za krivično delo kada je zaprećena kazna duža od pet godina za krivična dela sa elementima nasilja.

Pritvor može trajati samo onoliko koliko je potrebno da se sprovedu istražne radnje, ne duže od osam dana, ali s izuzetkom kada se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o krivičnom delu sa elementima nasilja, kada može da traje i do 30 dana.

Izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku donete su po hitnom postupku, a stupiće na snagu dan po objavljivanju u Službenom glasniku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.