SKUPŠTINA RS TRAŽI DA SE UKINE SUD I TUŽILAŠTVO BIH

Izvor: Kurir, 25.Jan.2012, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUPŠTINA RS TRAŽI DA SE UKINE SUD I TUŽILAŠTVO BIH

Time će biti uređeno preuzimanje predmeta pred lokalnim nadležnim sudovima i tužilaštvima

BANJALUKA - Narodna skupština RS danas je većinom glasova skupštinske većine usvojila zaključak SNSD u kojem se traži od poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH da predlože zakon o "prestanku važenja" Zakona o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Time će biti uređeno preuzimanje predmeta pred lokalnim nadležnim sudovima i tužilaštvima.

Klub SNSD >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je ovaj i još neke zaključke predložio pošto je Skupština RS juče razmatrala Izveštaj o istraživanju i procesuiranju ratnih zločina i traženju nestalih koji je pripremio Centar RS za istraživanje ratnih zločina, prenose bosanski mediji.

U jednom od zaključaka te stranke navodi se i da Narodna skupština traži od poslanika iz RS u Parlamentarnoj skupštini BiH da otvore raspravu o provođenju strategije za rad na predmetima ratnih zločina da bi se utvrdili pravci efikasnog i nepristrasnog rada pravosudnih institucija u slučajevima ratnih zločina.

Od Vlade RS traže da predloži kompletan sistem i organizaciju pravosuđa u RS i BiH na kojima bi RS insistirala u strukturalnom dijalogu s EU, a također se ponovo izražava nezadovljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH u slučajevima ratnih zločina.

Potrebnu poslaničku podršku nije dobio zaključak PDP-a u kojem se traži da Skupština obaveže predstavnike RS u institucijama BiH da formiranje Saveta ministara BiH uslovljava donošenjem zakona o prestanku rada stranih sudija i tužilaca u pravosudnim organima BiH.

Nije ni prihvaćen zaključak poslanika Srpske demokratske stranke da Glavna služba za reviziju javnog sektora u RS tokom ove godine obavi reviziju izgradnje autoputa Banjaluka-Bosanska Gradiška.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.