SKANDALOZNA PRAKSA Popust na večeru u skladu S VELIČINOM GRUDI

Izvor: Blic, 08.Avg.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNA PRAKSA Popust na večeru u skladu S VELIČINOM GRUDI

Jedan kineski restoran naišao je na kritike zbog popusta koji nudi ženama u zavisnosti od veličine njihovih grudnjaka, preneo je BBC pisanje kineskog "Ćenđang ivning posta".

Građani Hangdžoua, glavnog grada obalske pokrajine Džeđang, požalili su se gradskom veću na postere koje je okačio restoran Trendi Šrimp, oglašavajući popuste. Kritičari kažu da su posteri “vulgarni i diskriminatorni”.

Na posteru se vidi niz nacrtanih žena u donjem vešu sa sloganom: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “Čitav gradi traži GRUDI”. Takođe su izlistane različite veličine grudnjaka i popusta koji ide uz to. Tako žene sa najbujnijim poprsjem dobijaju i najveći popust.

Jednom kad smo oglasili promotivnu prodaju, broj mušterija se povećao za 20 odsto – kaže menadžer restorana Lan Šengang, dodajući da su neke devojke koje su dolazile bile veoma ponosne. – Nisu imale ništa da kriju. –

Lan je istakao da mušterije, ako ih je sramota, mogu tražiti svoj popust od konobarica, umesto od muškog osoblja.

Posteri, koji su se prvi put pojavili 1. avgusta, a nedavno su uklonjeni.

BBC podseća da ovo nije prvi put da je neki restoran u Kini ponudio popust na osnovu nečijeg izgleda. Tako je u januaru 2015. jedan lokal u Henanu davao besplatnu večeru “zgodnim” ljudima, a mesec dana kasnije kafeterija u Čungkingu davala je popust gojaznim muškarcima i mršavim ženama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.