SKANDAL U KRAGUJEVCU: Izabrali osumnjičenog direktora

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U KRAGUJEVCU: Izabrali osumnjičenog direktora

Odluka Školskog odbora Prve tehničke škole da podrži Nenada Andrića podigla prašinu ŠKOLSKI odbor Prve tehničke škole u Kragujevcu dao je većinsku podršku Nenadu Andriću, koji se ponovo kandidovao za mesto direktora ove škole. Za njega je glasalo šest od sedam članova odbora. Ova odluka izazvala je brojne nedoumice, zbog postupka koji je protiv njega pokrenulo Posebno odeljenje tužilaštva za suzbijanje korupcije, čije je sedište u Kraljevu. Reč je, kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << upućeni, o čoveku koji je u oktobru prošle godine uhapšen zbog osnovane sumnje za primanje mita i to dok je bio na funkciji direktora ove obrazovne ustanove. Nezavisno od ovog postupka, Republička prosvetna inspekcija, kako nezvanično saznajemo, proveravala je rad ovog direktora i odranije predložila njegovu smenu "zbog propusta u radu". Međutim, on se ponovo kandidovao i dobio poverenje većine članova Školskog odbora - od ukupno sedam članova za Andrića je glasalo njih šest. U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kažu da ministar Mladen Šarčević neće podržati ovu odluku. - Podrška škole nema pravnu utemeljenost, jer kandidat ne sme da bude osuđivan, niti pod istragom - rečeno je "Novostima" u Ministarstvu.PROČITAJTE JOŠ - U školi ni za kredu Za direktorsko mesto u Prvoj tehničkoj školi, inače, konkurisala su četiri kandidata, tri iz same škole i jedan fakultetski obrazovani mladić koji je trenutno nezaposlen.Nenad Andrić Međutim, niko iz ove škole nije želeo da govori o postupku i uslovima za izbor direktora, čak ni aktuelni v. d. direktora Zoran Zorić, koji je i sam bio kandidat za prvog čoveka Prve tehničke škole. Pravnici pojašnjavaju da Nenad Andrić ima pravo da konkuriše i da bude izabran za direktora jer nije pravosnažno osuđen, bez obzira na to što se protiv njega vodi postupak. Dokumentacija sa rezultatima glasanja za izbor direktora škole dostavlja se Ministarstvu prosvete, a ministar ima diskreciono pravo da donese odluku bez obzira na to kakav je rezultat glasanja. NOVI ZAKON PREMA ranijem zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, ministar prosvete je samo potpisivao izbor direktora škola. Međutim, ovaj krovni prosvetni zakon izmenjen je na predlog ministra Šarčevića, tako da ministar odlučuje da li će direktor koga predloži Školski odbor biti izabran ili ne.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bolesnoj radnici ukradene pare

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2019, 01:45

Neviđeni skandal dogodio se u leskovačkoj fabrici Jura, gde je nestalo 200.000 dinara (blizu 1.700 evra) koje su radnici prikupili za koleginicu Danijelu Anđelković (47), samohranu majku, obolelu od karcinoma...Radnici su istražnim organima prijavili korupciju i zloupotrebe u Savetu radnika kompanije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.