SKANDAL TRESE BAKINGEMSKU PALATU: Megan se spakovala i otišla u Kanadu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL TRESE BAKINGEMSKU PALATU: Megan se spakovala i otišla u Kanadu (VIDEO)

Hari je dugo ljut na tretman koji su on i njegova supruga dobili od tabloida.

Supruga britanskog princa Harija, Megan, vratila se u Kanadu da bi bila sa sinom posle šokantne objave para da će se povući iz obavljanja dužnosti koje im pripadaju kao članovima kraljevske porodice i da će provoditi veći deo svog vremena u Severnoj Americi.

Megan je, kako je saopštila portparolka, vratila u Kanadu da bi bila sa sinom Arčijem, prenosi Rojters, budući da je kraljevski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << par pre objave proveo šest sedmica na odmoru u Kanadi sa osmomesecnim sinom Arcijem, daleko od kraljevske porodice.

Posle iznenadne objave, Bakingamska palata pokušava da razradi plan za princa Harija i njegovu suprugu Megan, američku državljanku.

Par je u sredu iznenadio kraljicu Elizabetu Drugu i ostale članove kraljevske kuće kada su saopštili da žele da vode samostalniji život, koji se nadaju da će moći sami da finansiraju.

Jedan izvor je taj potez opisao kao razočaravajuć i štetan po porodicu.

Ni kraljica Elizabeta, koja je svoj život posvetila javnoj dužnosti od kada je nasledila oca 1952. godine, ni princ Čarls, Harijev otac i naslednik prestola, nisu konsultovani u vezi sa saopštenjem, objavljenim na Instagramu.

- Odlučili smo se da ove godine napravimo prelaz u stvaranju nove progresivne uloge u ovoj instituciji - navodi se u saopštenju.

- Nameravamo da se povučemo kao "stariji" članovi Kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, saopštili su princ Hari i njegova supruga.

Hari i Megan, formalno vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, naveli su da su razmišljali mesecima i da će podeliti vreme između Britanije i Severne Amerike, kako bi sebi i svojoj bebi omogućili prostor koji im je potreban.

Bakingemska palata tvrdi da je bilo samo preliminarnih razgovora o budućnosti para.

Ali drugi kraljevski izvor rekao je da su kraljica, Čarls i Harijev stariji brat princ Vilijam naložili visokim zvaničnicima da, zajedno sa vladom, rade na tome da pomognu paru da iznađe "izvodljiva rešenja", po mogućnosti u roku od nekoliko dana, a ne nedelja.

Nije baš najjasnije kako će Hari (35), koji je šesti u redu za tron, i Megan (38), postati "poluplemstvo" i ko će plaćati za njihov transatlantski način života, navodi Rojters.

Nijedan stariji član kraljevske porodice nije javno objavio komentar o toj odluci, ali britanski tabloidi pišu da su Charles i Vilijam bili besni.

Hari je dugo ljut na tretman koji su on i njegova supruga dobili od tabloida, a u najavi je rekao da će smanjiti pristup medijima njihovim aktivnostima.

Kraljevski komentatori povukli su paralelu sa abdikacijom kralja Edvarda VIII, koji se 1936. godine odrekao prestola da bi se oženio s Volis Simpson - poput Megan, razvedene Amerikanke - i živeo svoj život u Francuskoj.

Megan, koja je glumila u TV seriji "Dva lica pravde", mogla bi se vratiti glumi u SAD, mada nije jasno kako bi Bakingamska palata gledala na to.

Hari i Megan su se venčali u maju 2018. godine na raskošnoj i veseloj ceremoniji u dvorcu Vindzor, što je tada delovalo kao znak modernizacije monarhije.

Novine su kritikovale Harija i Megan jer su koristili privatne mlazne avione dok su promovisali zaštitu životne sredine i višemilionsko renoviranje kuća koje su finansirali poreski obveznici.

Čuveni londonski muzej "Madam Tiso" izdvojio je voštane figure princa Harija i njegove supruge Megan od drugih članova kraljevske porodice, što je odgovor na objavu para da se povlače sa kraljevskih dužnosti.

Muzej "Madam Tiso", koji izlaže više od 250 voštanih figura poznatih ličnosti, saopštio je da će princ Hari i Megan biti smešteni u odvojen deo i da neće biti više zajedno sa kraljicom Elizabetom, prinčevima Filipom i Čarlsom, kao i princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.