SILAJDŽIĆ HOĆE U BEOGRAD, ALI I DALJE USLOVLJAVA

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SILAJDŽIĆ HOĆE U BEOGRAD, ALI I DALJE USLOVLJAVA

BRČKO - Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić kaže da još nije odustao od namere da poseti Beograd, ali da se za to moraju ispuniti određeni uslovi.

Silajdžić nije naveo o kakvim je uslovima reč, ali je dodao da oni podrazumevaju "mnogo toga".

On je odbacio tvrdnje da u Predsedništvu BiH nema dogovora o mnogim pitanjima, poput onog o glasanju BiH u Savetu za ljudska prava UN u Ženevi za Rezoluciju o napadima izraelskih snaga na humanitarni konvoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Za to glasanje član Predsedništva BiH iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović tvrdi da je suprotno principu dogovorenom u Predsedništvu BiH.

"Kabinet gospodina Radmanovića je bio kontaktiran. Međutim, Kabinet se javio tek nakon što je glasanje bilo završeno", rekao je Silajdžić.

On je rekao da se "bar o tom pitanju zna kako BiH treba da glasa".

"Pa valjda se zna kako treba da glasa BiH. Mi znamo šta su izbeglice, šta su patnje tog naroda, šta je ubijanje, mi znamo šta je kršenje svih ljudskih prava. Zato je iz BiH mogao otići samo jedan glas, a to je protiv nasilja u Gazi", rekao je Silajdžić nivinarima.

Siladžić je juče boravio u Brčkom, gde je prisustvovao kolektivnoj sahrani posmrtnih ostataka sedmoro Bošnjaka ubijenih 1992. godine, a koji su identifikovani nakon ekshumacije iz masovnih grobnica u Goricama kod Brčkog, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.