ŠEST I PO SATI: Bebi od tri meseca operisan tumor na mozgu

Izvor: Kurir, 06.Jun.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEST I PO SATI: Bebi od tri meseca operisan tumor na mozgu

BEOGRAD - Od kada se rodio, glava mu je ubrzano rasla. To je bio prvi signal da sa tromesečnim R. B. nešto nije u redu. Rezultat na skeneru bio je zastrašujući. Na celoj levoj strani mozga prostirao se tumor.

Čitav tim lekara na Klinici za neurohirurgiju KCS šest i po sati operisao je malenog R. B. i uspeo i poslednji delić tumora da izvadi. Dete je sada dobro, ali mu predstoje nedelje oporavka.

Vođa ekipe bio je dr Radovan Mijalčić, a pored njega >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u timu su bili i anesteziolog dr Miloš Kaluđerović, dr Ivana Lazarević, dok su asistirali dr Irena Frkota i dr Vuk Šćepanović.

- Intervencija je bila veliki podvig, jer se retko u našoj zemlji dešava da imamo pacijenta s ovakvom vrstom tumora. Izvadili smo jedan atipičan tumor u levoj hemisferi mozga, koji je delovao kao zloćudan. Sama činjenica da se operiše dete uzrasta tri meseca već je bila dovoljno strašna za sve nas u sali - kaže dr Radovan Mijalčić, neurohirurg u KCS.

Kako će se kasnije ovo dete razvijati, još uvek nije poznato, ali za lekare je, kako kažu, veliki uspeh da je dete živo, da jede i spava i da sada ima sve motoričke sposobnosti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.