ŠEĆERANA DONJI SREM PRERADIĆE 80 ODSTO RODA U SREMU

Izvor: Kurir, 25.Jul.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEĆERANA "DONJI SREM" PRERADIĆE 80 ODSTO RODA U SREMU

SREMSKA MITROVICA - Više od 80 odsto šećerne repe koja je zasejana u sremskom okrugu biće prerađeno u Fabrici šećera "Donji Srem" u Pećincima, koja posluje u sastavu firme "Sunoko", procenili su poljoprivredni stručnjaci.

"Sada je sasvim izvesno da od obnavljanja proizvodnje u mitrovačkoj Šećerani nema ništa", izjavio je predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata Stevan Romakov. On je rekao da "novi vlasnik odnosi najvrednije mašine iz fabrike, dok se drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pogoni režu i prodaju kao sekundarna sirovina" i dodao da će od svega, "najverovatnije, ostati samo magacini za skladištenje robe".

"Šećeranu" u stečaju u Sremskoj Mitrovici je neposrednom pogodbom za 207 miliona dinara kupilo privredno društvo "Agroglob" (Agroglobe) DOO iz Novog Sada, koje je deo "MK grupe".

U sremskom okrugu, šećernom repom je zasejano oko 12.500 hektara. Stručnjaci u Regionalnoj privrednoj komori kažu da ta kultura u ovom momentu vrlo dobro izgleda i obećava solidan rod.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.