SDS: Srbija klizi ka ukidanju institucija

Izvor: RTS, 05.Apr.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Srbija klizi ka ukidanju institucija

Socijaldemorkatska stranka (SDS) upozorila je da prestaje šestogodišnji mandat članovima Fiskalnog saveta i pozvala Aleksandra Vučića da što pre odblokira rad Skupštine da poslanici izaberu članove Fiskalnog saveta kako bi ta institucija mogla da nastavi rad.
"U suprotnom, Srbija velikom brzinom klizi ka potpunom ukidanju svih preostalih institucija i diktaturi", navodi SDS u saopštenju i dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od danas formalno prestaje da postoji jedina nezavisna institucija čiji je zadatak da nadzire fiskalnu politiku koju vodi Vlada i daje nezavisne ocene.
"Nećemo se iznenaditi ako nakon funkcija predsednika, premijera, predsednika SNS-a i sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić sam sebe predloži za još jednu funkciju - predsednika Fiskalnog saveta. Verovatno Vučić smatra da nam ova institucija nije potrebna sad kada imamo, kako on tvrdi, 'najniži deficit u istoriji', jer ko od njega u ovoj zemlji zna bolje o kretanju BDP-a, fiskalnog deficita i javnog duga", navodi se u saopštenju.
SDS je dodao da je istina nešto drugačija i da će Srbija od 2012. godine kada je Aleksandar Vučić zahvaljujući Tomislavu Nikoliću preuzeo vlast ostati upamćena u istoriji kao zemlja sa najnižim investicijama od 2000. godine i najnižim rastom BDP-a u odnosu na zemlje regiona.
"Srbija je danas zemlja sa najnižom prosečnom zaradom u odnosu na region, najvećim odlivom mladih obrazovanih ljudi u inostranstvo od 2000. godine do danas i najvećim odlivom lekara i medicinskog osoblja u istoriji Srbije", navodi se u saopštenju i dodaje da će vladavina Vučića biti zapamćena i po uspešnom urušavanju ionako krhkih institucija sistema.
Skupština Srbije izabrala je 31. marta 2011. godine članove Fiskalnog saveta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.